معرفی مکمل ها

مکمل ال کارنیتین

سرفصل های این مقاله

قرص ال کارنیتین یکی از بهترین مکمل‌های بدنسازی چربی سوز است که تأثیر به سزایی در کاهش وزن به خصوص برای ورزشکاران دارد. این ماده نوعی آمینواسید است که به صورت طبیعی در بدن تولید می‌شود. در واقع مکمل ال کارنیتین به عنوان مکمل بدنسازی لاغری یا چربی سوز ترموژنیک به ویژه در دوره‌های کات و چربی سوزی بیشترین کاربرد را دارد.ال کارنیتین با وارد شدن به بدن باعث می‌شود تا اسید‌های چرب وارد میتوکندری سلول‌ها شوند. این باعث می‌شود که اسیدهای چرب به کالری تبدیل شوند و فرآیند سوخت‌و‌ساز انجام شود. مهار اسیدلاکتیک از جمله قابلیت‌های ال کارنیتین است که افزایش توانایی استقامتی برای انجام تمرین‌های سخت را نیز به دنبال خواهد داشت. ال کارنیتین بهتر است همراه وعده صبحانه یا یک ساعت قبل از تمرین ورزشی مصرف شود.

منابع غذایی ال کارنیتین

علاوه بر اینکه ال – کارنتین در بدن تولید می‌شود، دریافت این ماده از برخی مواد غذایی نیز امکان پذیر است.  ال – کارنینین به صورت طبیعی در پروتئین های حیوانی یافت می شود. این ماده به میزان زیاد در بسیاری از منابع پروتئینی حیوانی یافت می‌شود.بهترین منابع غذایی الکارنیتین به ترتیب غنی بودن از این ماده عبارتند از گوشت قرمز،شیر،سینه مرغ پخته،پنیر چدار،نان غلات کامل

نقش ال – کارنتین در سوزاندن چربی‌ها

الکارنتین اسیدهای چرب و بعضی مواد سمی درون سلولی را به درون میتوکندری‌ها می‌برد تا بسوزند و انرژی آزاد نمایند. به همین دلیل وجود آن برای سوخت و ساز بدن حیاتی است. پس شکی نیست که L – Carnitine به سوزاندن چربی ها کمک می‌کند. اما اکثر افراد معمولی به اندازه کافی ال – کارنیتین در رژیم روزانه خود دریافت می‌کنند و یا بدن آن‌ها به کمک دو اسید آمینه متیونین و لیزین آن را می سازد. پس سوال مهم برای محققان این است که آیا مصرف قرص ال کارنیتین یا سایر انواع خارجی آن می‌تواند به سوزاندن چربی های اضافی و کاهش وزن منجر گردد؟

اکثر تحقیقات معتبر دانشگاهی نشان داده‌اند که مصرف مکمل ال – کارنیتین تاثیر چندانی بر سوزاندن چربی‌ها در افراد معمولی به صورت مجزا ندارد و برای رسیدن به نتایج دلخواه و کاهش وزن، مصرف این ماده باید با یک رژیم مناسب و ورزش مستمر روزانه همراه گردد. در حقیقت، این ماده زمانی می‌تواند به عنوان مکمل کاهش وزن عمل نماید که فرد کمبود آن را داشته باشد و یا تمرینات سنگین ورزشی انجام دهد.

دوز و نحوه مصرف ال کارنیتین

میزان استاندارد مجاز روزانه برای ال – کارنیتین، ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی گرم است. این میزان دارای تاثیر کافی و حداقل عوارض جانبی توصیه می‌شود. البته، استیل ال کارنیتین می‌تواند تا ۲۵۰۰ میلی گرم در روز هم استفاده گردد. تا زمانی که میزان مورد نیاز الکارنیتین خود را از رژیم غذایی روزانه دریافت می‌کنید نیازی به مصرف مکمل آن نیست اما اگر به هر دلیل این قصد را دارید باید بدانید که نحوه مصرف ال کارنیتین چگونه است.

از آنجا که الکارنیتین می‌تواند به سرعت به بدن جذب شود، (بویژه ال کارنیتین مایع) بهترین زمان برای مصرف آن صبح یا قبل از تمرین است. قرص الکارنیتین 500 میلی‌گرم متداول‌ترین دوز تولید شده این مکمل است. اگر فکر می‌کنید که این مکمل می‌تواند به اهداف ورزشی شما کمک کند و برای مصرف آن مصمم هستید، بهترین نحوه مصرف ال کارنیتین این است که حدود دو میلی‌گرم از آن را در دو وعده صبح و پیش از تمرین مصرف نمایید.

کمک به بدنسازی و تقویت عضلات

الکارنتین اثر خوبی در بازسازی و ترمیم عضلات دارد. افرادی که تمرینات بدنسازی انجام می‌دهند و یا برای کاهش وزن تمرینات سنگین ورزشی انجام می‌دهند، افرادی که به دلایلی مانند بیماری دچار آسیب عضلانی و یا تحلیل رفتن عضلات گردیده‌اند و افراد مسن که هم تحلیل عضلانی دارند و هم به علت رژیم های خاص ال – کارنیتین کافی دریافت نمی کنند، بیشترین استفاده را از L – Carnitine می‌برند.

مصرف ال – کارنیتین در ورزشکاران و کسانی که تمرینات سنگین ورزشی و بدنسازی انجام می‌دهند آسیب های وارده به عضلات را محدود می‌سازد. مصرف قرص ال کارنیتین در ورزش های استقامتی مانند دو استقامت و ماراتن، شنا، دوچرخه سواری و کوه‌‌نوردی باعث افزایش استقامت ورزشکاران می‌گردد.

عوارض ال کارنیتین چیست؟

اما عوارض قرص ال کارنتین چیست و مصرف این مکمل غذایی چه خطرات احتمالی برای سلامتی دارد؟ مصرف الکارنیتین همواره در کوتاه مدت با عوارض همراه نبوده اما در طول استفاده طولانی مدت و مداوم (مثلا یک سال) می‌تواند حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، سوزش قلب، اسهال، تشنج، بوی بد عرق و نفس را در پی داشته باشد. سعی کنید D-carnitine و  DL-carnitine را مصرف نکنید زیرا این دو نوع کارنتین ممکن است در عملکرد الکارنیتین تداخل ایجاد کرده و شرایطی مشابه کمبود الکارنیتین را به وجود آورند. علاوه بر این‌ها، ممکن است که الکارنیتین در عملکرد داروهای هورمون تیروئید و دارو ضد انعقاد وارفارین تداخل ایجاد نماید.

نمایش بیشتر

مدیر سایت

پویا شوکتی هستم دارنده مدرک دکترای فیزیولوژی ورزشی،مربی و داور درجه یک و بین المللی.در حال حاضر به تدریس در فدراسیون های ورزشی و دانشگاه تربیت بدنی خوارزمی مشغول هستم.باعث افتخار اینجانب است که در مربی فیت دانش و تجربیات خود را در اختیار علاقمندان بدنسازی و فیتنس قرار دهم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا